Håll dina mål framför dig

Några mycket framgångsrika människor förespråkar att skriva och att skriva om dina mål varje dag. Andra säger att det är tillräckligt bra för att läsa dem en gång om dagen. Grundtanken är att hålla uppfriskande dina mål i ditt sinne, så att du tycker om dem ofta.

Om du inte använder en sådan praxis, är det lätt att glömma bort dina mål. Du fastna i dag till dag aktiviteter, och de viktigaste långfristiga poster falla i glömska. I stället för att leda ditt liv, du bara reagera på allt som kommer upp.

När detta händer mig, jag börjar få en tom, sjunkande känsla. En vecka går, och jag känner att jag inte riktigt få mycket gjort, även om jag kan ha varit mycket upptagen. Oviktiga uppgifter konsumera min tid och föröka sig och mina mål inte verkar vara att få någon närmare. Har du någonsin känt så?

Å andra sidan, när jag väldigt fokuserad på mina mål och arbetar med dem aktivt, oftast känner jag stor. Jag har mer energi och motivation, och jag avslutar min vecka med en stor känsla av prestation.

Vissa människor tror att motivation leker handling, men åtgärder spawns också motivationen. Motivation är känslan som kommer från att bygga och underhålla momentum. När du kan se dina mål närmar varje dag, det är mycket energigivande.

Det finns många sätt att hålla dina mål framför dig. Skapa en tro styrelse, som jag nämnde ett par inlägg sedan, är ett sätt. Här är några andra saker att tänka på:
1. Använd en digital fotoram att visa bilder av dina mål.

Jag har fått två av dessa som gåvor, men de satt i min garderob oöppnad sedan 2006 eller så. Jag ville inte lägga mer röran på mitt skrivbord.

Men en cool användning för dessa enheter är att ladda upp dem med positiva bilder som påminner dig om dina mål. Till exempel, om du vill åka på semester, sätta upp bilder på de platser du vill besöka.

Du kan också skapa egna bilder som bekräftelser (med eller utan bakgrunds bilder), och lägga till dem till rotation också.

Du kan även lägga till några påminnelser om saker i ditt liv du redan tacksam för. Du behöver inte ta bort alla bilder av vänner och familj. Bara lägga till dem.
2. Tillsätt mål bilder till din sidebar widget.

Jag är för närvarande inte använda några sidebar widgets, men Erin har en på hennes Windows sidebar som roterar genom bilder från hennes hårddisk. Det skulle vara mycket lätt att lägga till några bilder som representerar dina mål till denna widget.

3. Välj en inspirerande skrivbordsbakgrund.

Du kan lägga till en lista över dina bästa mål på skrivbordet bakgrundsbild, så att de alltid syns på skärmen. Bara ladda upp bilden i ett bildredigeringsprogram, tillsätt lite text till den och åter spara den.
4. Skriv dina mål på papper och lägga upp dem överallt.

Skriv dina mål i ett stort teckensnitt (som 100-pt), och lägga upp dem runt ditt hem och arbetsyta, så att du ser dem ofta.

Om något sådant skulle genera dig om någon kom på besök och såg dina mål postat överallt, då du verkligen behöver för att få över dig själv. Plus att du behöver bättre vänner som kommer att respektera människor med mål. Om något, kommer du att göra dina besökare en stor tjänst genom att påminna dem att tänka på sina mål oftare också.

Om du inte ens kan kalla modet att göra detta, vad chans har du att nå dina mål? Jag skulle satsa mot dig.
5. berätta för andra om dina mål.

Det finns flera skolor av tanke på detta. Här är min synvinkel:

Jag tycker det är okej att dela dina mål med andra människor öppet. Nu när du gör det, kommer en del människor stödja dig, kommer vissa inte verkar bry sig, och andra människor kommer att kritisera dig som säger saker som: ”Ja, just det. Du kommer aldrig att dra som. ”

Att tala om dina mål är ett bra sätt att filtrera dina vänner och familj, eftersom det omedelbart visar vem som är på din sida och vem som bara kommer att hålla dig tillbaka. Det är bra information att ha. Det ger dig förvarning om de människor som är benägna att gå kittywompus som du komma närmare ditt mål.

Till exempel, om du säger till folk att din nuvarande finansiella mål är att tjäna $ 10K per månad, även om du bara göra $ 3K per månad just nu, en del människor kan gå hyperkritisk bara för att du ställer in det målet. De ser dig som ett hot mot deras självgodhet och lättja. Så de kommer att göra narr av dig, attackera dig, etc. Om du börjar arbeta på ditt mål och har ett bakslag, kommer de att vara de första att hoppa på dig och kalla dig ett misslyckande.

Du måste skära ut dem så småningom, och ju förr desto bättre. Om de inte kan hantera dina ambitioner nu, tänk vad det kommer att se ut när du faktiskt slå $ 10K per månad. De kommer inte att kunna ta itu med det. De kommer bara att bli värre på vägen, och de kommer att skapa en psykologisk dra på dig som mycket väl kan få dig att misslyckas.

Erin och jag såg detta hända med några av våra gamla vänner, och det är inte vacker. Ju längre du försöker upprätthålla sådana relationer, desto värre blir det och desto mer drar den skapar. Släpp sådana människor tidigt, och vägen till dina mål är mycket smidigare.

Å andra sidan, talar öppet om dina mål också hjälper dig att identifiera vilka dina riktiga supportrar är. Det visar som vänner inte bara kunna överleva dina ambitioner men också frodas från det. Vissa människor är faktiskt slås på av sina vänners ambitioner och prestationer. Erin och jag tenderar att vara så när våra vänner talar om sina mål. Det retar oss. Vi vill se dem lyckas. Det ger oss möjlighet att vicariously fira sin framgång på vägen.

Vissa människor är varken gnällspikar eller cheerleaders. De är bara neutral. De får inte upprörd eller upprörd när man talar om dina mål. Dessa människor kan fortfarande bli goda resurser för dig, så det finns ingen anledning att släppa dem från ditt liv bara för att de inte är super entusiastisk för din räkning. De kanske till och med framtida kunder om du startar ett företag en dag.

Bortsett från att filtrera dina vänner och familj, är en annan anledning att tala om dina mål att det skapar positiva ansvarighet. När du släpper gnällspikar, kan du sluta prata med dem om dina mål. Men det är bra att fortsätta prata om dina mål och dina framsteg med de verkliga vänner som vill se dig lyckas. Dessa människor kommer att checka in på dig från gång till gång och hålla dig ansvarig för att göra framsteg. När alla andra påminnelser misslyckas, i vetskap om att den och så kommer att fråga hur du gör på mål X kan hjälpa dig att få fart på en annars avstannat mål.
Håll det enkelt

Nyckeln är att hålla det enkelt. Vissa människor väljer att skapa dessa komplicerade syn bindemedel och allt, men det tar för mycket tid och ansträngning, så att de inte behålla vana. Det är bättre att ta 2 minuter att skriva ut och skicka en vanlig text redogörelse för ditt mål på vägen rakt framför dig, eller skicka en snabbis e skitkul att låta dina vänner veta om din senaste mål. Du kan alltid snygga upp senare om du har tid.

En enkel praktiken göras regelbundet är överlägsen en komplex praktik gjort oregelbundet – eller inte gjort alls. Om du inte kan få något framför dig på mindre än 5 minuter, du komplicera processen. Det är verkligen inte så svårt.

Fördelen med att hålla dina mål framför dig är att du ständigt uppdatera din målinriktad tänkesätt. Du gör det svårt att glömma dem. Du kan fortfarande gå mörk från gång till gång, men dina påminnelser kommer att skapa det övertryck som säger: ”Jag är fortfarande här, och jag tänker inte låta dig komma undan så lätt. Du måste göra några ändringar ASAP och få tillbaka på rätt spår. ”Med så många saker i världen att distrahera dig dessa dagar, särskilt på nätet, är detta en viktig praxis att anta.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *