Attraktion

Är det sant att motsatser lockar? Eller skulle du vara lyckligare i en relation med någon som är mycket lik dig?

Är attraktion något man måste skapa med en annan person? Eller betyder bara att ske automatiskt?

Har du någonsin gjort upp en lista över egenskaper din ideala mate bör ha, men när du äntligen träffat en sådan person, insåg att du fanns ingen gnista?
Motsatser lockar

På många sätt Erin och jag är totalt motsatser, men vi befinner oss lockade naturligtvis varandra. På en logisk nivå, kan vår relation verka som en obalans, men i sanning vi är mycket nära och mycket lyckliga tillsammans.

Erin är mycket närande och moderlig. På college läste hon i psykologi, dels så att hon kunde förstå människor bättre. Hon älskar att uppmuntra människor och hjälpa dem att må bättre om sig själva. Om våra barn någonsin mår dåligt, hon är alltid där för att muntra upp dem och hjälpa dem att lösa sina problem.

Å andra sidan, har Erin en mycket svårare tid med kvaliteter som förtroende och mod. Ibland har jag varit tvungen att skjuta henne ut genom dörren för att prova något nytt som skulle sträcka henne utanför hennes komfortzon. När människor är elaka mot henne, är hon mycket sårad av det. Hon har svårt att hantera med orättvisa och orättvisa eftersom hon inte kan förstå varför någon skulle välja att vara grym mot någon annan.

Vårda är inte en kvalitet som jag skulle använda för att beskriva mig själv. Att försöka vara alltför vårda typiskt gör mig illamående. När andra människor blir känslomässigt runt mig, jag är mer benägna att rulla mina ögon tills de får kontroll över sig själva. Jag är allt för att avskaffa fira födelsedagar och helgdagar som inkluderar julklapparna eftersom hela praktiken verkar så fluffig och lama för mig.

Min naturliga stil innebär driver själv och andra att växa. Självförtroende och mod är egenskaper som kommer lätt till mig, och jag trivs på nya utmaningar. Jag känner faktiskt obekväm när jag tillbringar för mycket tid i min komfortzon – det gör mig kliande att prova något nytt.

Erin är mycket höger brained och intuitiv. Hon är en extremt begåvade andligt medium och har utvecklat dessa färdigheter sedan barndomen. Många människor är chockerade av de saker hon kan plocka upp dem. Hon är fantasifull och kreativ och skrev sin första roman på bara 16 dagar. Hon kan spela piano på gehör, en färdighet vår dotter verkar ha ärvt.

Vänster-brained tänkande är mycket svårare för Erin. Hjälpa vår dotter med sin tredje klass matteläxa är ibland en sträcka för Erin. Erin gör en hel del saker som jag tycker är borderline ADD som lämnar lamporna på hela huset när det finns ingen i dessa rum eller ibland lämnar luckor och lådor öppna efter att hon har hämtat något från dem. Ofta när jag går till köket efter att hon har varit där, det ser ut som en liten tornado svepte genom den. Cooper skulle gå kittywompus.

Höger brained tänkande kom inte naturligt för mig. Det var något jag verkligen var tvungen att arbeta hårt för att utveckla i mitt vuxna år. Jag trodde att intuition var bara woo-woo fluff. Jag fann det mycket lättare att förstå datorer än människor. Jag ansåg de flesta artist / musiker typer att vara lat, fortfarande levande-med-mamma-at-age-30 förlorare. Jag kunde bara respektera människor som kunde tänka igenom saker och ting logiskt.

Jag är mycket mer vänster brained. I college jag dubbel examen i datavetenskap och matematik. Jag började lära datorprogrammering vid 10 års ålder och var naturligtvis bra på det. Jag gillar att vara mycket organiserad, och jag har en låg tolerans för oordning. Om du har läst min bok, jag är säker på att du håller med om att det mycket är strukturerad och organiserad i en dammfri sätt. Vänster-brained människor i allmänhet älskar det, medan höger brained människor är mer benägna att hitta det lite stelt för deras smak.

På vissa grundläggande dimensioner av personlighet, Erin och jag är totalt motsatser. Hon är i ena änden av spektrumet, och jag är i den andra änden.

Och ändå, trots dessa stora skillnader, kände vi båda mycket attraherade av varandra. Våra 15 + år tillsammans har varit en otrolig resa, och vi ser verkligen fram emot vad nästa 15 kommer att medföra.
stimulera tillväxt

Jag tror att anledningen vår relation har fungerat så bra är att Erin och jag är riktigt, riktigt bra för varandra. Hon stimulerar mig att växa och förändras på ett sätt som ingen annan gör, och jag gör samma sak för henne.

När du anger en relation med någon som är mycket annorlunda än du, är du sannolikt att uppleva en hel del tillväxt och förändring, förutsatt att det finns en sund underliggande attraktion. Men när du är i ett förhållande med någon som är precis som du kommer detta förhållande inte stimulerar nästan lika mycket inre tillväxt.

Erin öppnade mig upp till en värld jag inte ens visste fanns. Första gången vi träffades, vi tillbringade två timmar diskuterar Lucid Dreaming, mestadels med mig att ställa frågor och hennes berättade om sina erfarenheter. Senare lärde hon mig om astral projektion, något jag kunde utforska firsthand samma år.

Erin också hjälpt mig att komma i kontakt med mitt hjärta, att lära sig att ansluta med människor (inte bara maskiner), samt att tänka på hur jag skulle kunna hjälpa andra i stället för bara mig själv.

I början av vår relation, erkände jag till Erin att jag verkligen inte vet hur man älskar. Kärlek var en främmande koncept för mig. Hennes svar var, ”Jag kommer att lära dig.” Det finns inget sätt jag skulle ha skrivit hundratals gratis artiklar för att hjälpa människor att växa om inte för Erin inflytande.

På samma sätt när jag först träffade Erin, arbetade hon som en $ 9 / hour sekreterare. Hela idén om medvetet sätta upp och nå mål var praktiskt taget okänd för henne. Hon var kul att vara runt, men det verkade tveksamt om hon verkligen skulle komma någonstans i livet på egen hand. Hennes största drömmar var ständigt fastnat i fantasin skede. Hon saknade förtroende och enhet och blev alltför nervös om hon någonsin uppmanas att utföra på något sätt.

Precis som Erin hjälpte mig att öppna mitt hjärta och min intuition, hjälpte jag henne bli bättre på mod, förtroende och vänster brained tänkande. Ser tillbaka är det ganska otroligt hur mycket hon vuxit. Även hennes familj har kommenterat hur olika hon är nu.

Jag uppmuntrade Erin att skriva och utveckla sina olika talanger och färdigheter. Jag knuffade henne att skapa en online-verksamhet (som hon senare sålde), för att starta en blogg, för att bli en pro andligt medium, för att gå med Toastmasters, ta Tae Kwon Do lektioner, för att gå vegetarian och sedan vegan, att flytta till Las Vegas med mig, att resa mer, och att göra massor av andra positiva förändringar.

Erin och jag fortsätter att vara glada om vårt förhållande eftersom vi kan se hur bra vi är för varandra. Vi vet att vi inte kunde ha uppnått alla dessa personliga tillväxtvinster på våra egna. Varje år fortsätter vi att njuta av positiva förändringar som naturligt uppstår från hur vi påverkar varandra på en dag-till-dag.

Attraktion

Under de senaste åren har skapat en hel del material för att förklara hur man kan locka en relation partner. En del av det är teknik-baserade, medan en stor del av det uppmuntrar dig att utveckla de inre kvaliteterna en potentiell partner skulle hitta attraktiva.

Jag tror detta material kan vara till hjälp för många människor, särskilt eftersom en stor del av den överlappar med de allmänna principerna för personlig utveckling.

Emellertid är en enorm mängd relation material har sina rötter i ett tänkesätt som jag inte håller med – att man först måste ändra något om dig själv för att bli värdig att attrahera en riktigt bra relation partner. Detta tänkesätt förutsätter att av någon anledning, är du inte ännu kan locka som samarbetar i detta ögonblick. Detta är en knepig tänkesätt. Jag kommer inte att säga att det är precis fel, men jag tror att det saknas den stora bilden.

Låt mig ge dig ett alternativt sätt att tänka om attraktion.

För ett tag sedan jag skrev en artikel som heter självacceptans kontra personlig utveckling, som handlar om hur man gör positiva förändringar samtidigt att acceptera dig själv precis som du är. Börja inte med det felaktiga antagandet att du är på något sätt defekt.

Detta är ett bra sätt att tänka på attraktion också. Attraktion förekommer mycket naturligt. I stället för inlärningstekniker och ”inner game” för att bli attraktiva, jag tror att det är mer korrekt att säga att vi behöver lära sig att sluta blockera attraktion när det naturligt uppstår. Du är redan attraktiva. Du behöver bara att inse det och sluta blockera dig från att uttrycka din naturliga attraktionskraft.

Hur många djurarter håller seminarier för att lära sina medlemmar hur man kan locka en partner? De behöver inte något sådant eftersom de inte har vår nivå av sociala villkor som talar om för dem att de är fula och oattraktiva och måste repareras innan de är värda. De släpper bara för det i buskarna och sedan gå tillbaka till födosök.
naturlig sevärdhet

Istället för att försöka att diagnostisera vad du behöver ändra eller korrigera om dig själv för att locka en önskvärd partner, titta på det ur ett motsatt perspektiv. Vilken typ av människor du naturligt attraktiv?

Jag kommer att föreslå att de människor du finner naturligt attraktiv är samma personer som kan bidra till att stimulera massiva positiva förändringar inom dig. Även om det inte logiskt verka som en stor match, kan sådana partners potentiellt vara mycket bra för dig – inte alltid, men ganska ofta.

När Erin och jag träffades första gången, naturligtvis lockade vi varandra. Vi behövde inte använda knep och tekniker, och vi behövde inte utveckla våra inre egenskaper heller. Vi var verkligen inte mästare på social dynamik, men det spelade ingen roll. Vi tillät attraktion till utvecklas naturligt. Och 15 år senare, är vi fortfarande stora matcher för varandra.

Nu inte få mig fel. Jag tror att det finns ett stort värde som kan uppnås genom att förbättra dina sociala färdigheter samt att göra saker som gör att du känner dig mer attraktiv, särskilt på insidan. Men jag vill också föreslå att komma in i en ny relation med någon är ett av de bästa sätten att växa och förbättra.

I stället för att tänka på vad du ska ändra om dig själv för att få en relation, tror i motsatt riktning. Hur kan en ny relation hjälper dig att skapa alla dessa förändringar? En relation är inte ett slutmål. Det är ännu en väg till långsiktig tillväxt.

Vi är alla obalanserade varelser till en eller annan form. Det är helt okej. Tänk inte på din personlighet quirks som defekter måste reparera. Ironiskt nog dessa särdrag kan vara precis vad någon annan finner mest attraktiva om dig.

Det fina med att förbättra genom ett förhållande (i motsats till att förbättra en relation) är att du får njuta av livet med din allra bästa personliga tränare vid din sida. I stället för att växa för att få relationen, upplever du tillväxt på grund av förhållandet.
Vad lockar dig?

Vilka egenskaper tycker du naturligtvis attraktiva i andra? Se om du kan skjuta förbi den sociala konditione om vad som ska locka dig, och komma i kontakt med vad som verkligen gör att locka dig.

Till exempel, jag vanligtvis inte attraherad av kvinnor som är alltför lik mig personlighet-wise. Jag har många säker, vänster brained kvinnor som vänner, men jag känner mig inte dras till ta dessa relationer till en djupare nivå. Dessa egenskaper bara inte locka mig på det sättet.

Å andra sidan, jag naturligtvis lockade till kvinnor som Erin som är motsatt mig på många sätt.

Om du är bekant med Myers-Briggs personlighetstyper, jag är en ENTJ. Isabel Briggs Myers beskriver ENTJs enligt följande: ”Frank, avgörande, ta ledningen lätt. Snabbt se ologiska och ineffektiva rutiner och strategier … Njut långsiktig planering och målsättning. Vanligtvis välinformerade, beläst, njuta av att utöka sina kunskaper och föra den vidare till andra. Kraftfull i att presentera sina idéer. ”Det låter som mig.

Min motsatt på detta spektrum skulle vara en ISFP, som beskrivs så här: ”Tyst, vänlig, känslig och snäll. Njut nuet, vad som händer runt omkring dem. Vill ha sitt eget utrymme och att arbeta inom sin egen tid. Lojala och engagerade i sina värderingar och människor som är viktiga för dem. Ogillar motsättningar och konflikter, inte tvinga sina åsikter eller värderingar på andra. ”

När jag läser beskrivningen av ISFP noterar jag också att det är en bra beskrivning av de typer av kvinnor jag känner mest naturligt dras till. Erin är inte en ISFP, men hon har många ISFP egenskaper, speciellt känslighet och lojalitet. (När jag frågade Erin vilken typ hon var, hon kunde inte minnas, men jag minns att det var inte min raka motsatsen.)

Nu om jag skulle göra en lista över vad jag tror att jag önskar i en relation partner, jag förmodligen inte skulle lista egenskaper en ISFP eller något nära det. Istället skulle jag nog skriva ner många av de egenskaper jag redan har, i ett försök att hitta någon jag skulle överväga kompatibel. Men när jag märker hur jag faktiskt känner kvinnor som besitter de kvaliteter jag tror jag vill, jag känner mig vanligtvis liten eller ingen gnista av attraktion. Å andra sidan, när jag träffar kvinnor som är ISFPs eller nära det, kanske min vänstra hjärnhalva anta att de inte skulle vara en bra match för mig, men samtidigt min egen kropp signalerar mycket starkt att jag känner en instinktiv attraktion.

Detta utspelar sig när Erin och jag träffades första gången. Från början var jag inte ens tänka på henne som en romantisk partner. I mina ögon var hon inte riktigt min typ. Jag var också dating någon annan vid den tidpunkten.

Men som Erin och jag började tillbringa tid tillsammans, kunde jag inte låta bli att känna sig mer och mer attraherad av henne, inte logiskt men biologiskt. Jag var inte ens försöka att komma in i en relation med henne. Det ovikta bara på ett mycket enkelt och naturligt sätt som ett resultat av att obestridliga attraktion. Till denna dag jag känner fortfarande en mycket stark attraktion till henne, även om mitt logiska sinne kan fortsätta att pressa fram skäl till varför hon är verkligen inte min typ.

Jag har sett detta i andra framgångsrika relationer också. Ibland ser jag på ett par och undrar hur de skulle kunna stå varandra. Deras personligheter är så olika. Men dessa skillnader på något sätt kompletterar varandra, och deras förhållande gör dem både glada och hjälper dem att växa enormt.

Jag föreslår att istället för att försöka jaga och få kontakt med någon som har egenskaper du tror att du vill ha i en partner, kom på detta från motsatt håll. Börja lägga märke till dem du känner naturligtvis lockade till, även om du inte kan förklara varför. sedan börja notering deras egenskaper. Och slutligen, granska din lista och fråga dig själv hur någon med dessa egenskaper faktiskt kan vara en otrolig partner för dig om du fick tillsammans. Kanske anledningen till att du känner en sådan attraktion i första hand är att dessa människor besitter egenskaper som hjälper dig att växa.

Jag kan erbjuda goda skäl till varför kvinnor som är tyst, känslig, lojal och konfliktundvikande skulle vara dåliga matcher för mig som relationspartner. Jag kunde stava skälen till varför jag skulle mycket hellre kontakt med viljestark, oberoende, okänslighet kvinnor. Men det ändrar inte vad jag naturligt dras till. Som David DeAngelo säger, ”attraktion är inte ett val.”

Kanske är detta ett område där vi behöver bara uppgradera vår logik. Kanske vår biologiska kretsar fungerar alldeles utmärkt, men vi ser inte helheten. Vi får också fastnat i sociala programmering av vad vi lärt att lockas till istället för att uppmärksamma de verkliga människor som vi naturligtvis lockade till. Så istället för att välja partners som vi faktiskt vill, får vi fastna i domar som orsakar oss att utesluta dem.

”Mina föräldrar inte kommer att gilla honom.”

”Han är för kort och för skallig.”

”Hon har inte samma hobbies jag gör.”

”Mina vänner skulle göra narr av mig om jag gick ut med honom.”

Men vad händer om det finns en anledning till att vi verkar lockas till de människor som, på ytan, verkar vara fel för oss? Kanske genom parning med våra motsatser skapar vi en starkare familjeenhet (även om det inte har formen av en kärnfamilj). I stället för att fördubbla upp talanger och färdigheter du redan besitter, skulle det inte vara bättre att ange en relation med någon som tillför något nytt till bordet? Då du kollektivt täcka en hel del flera baser på det sättet.

Detta är hur mitt förhållande med Erin har spelat ut. Eftersom vi är så annorlunda, vi var få ett brett utbud av kompetens till bordet, och vår familj är bättre som ett resultat. Våra barn får också två olika förebilder att lära av.
Erkänner naturlig attraktion

Nu här är där det blir intressant.

Det har varit min erfarenhet att när jag ansluter med kvinnor jag naturligtvis lockade till kan jag ofta ser tydliga bevis på att attraktionen är ömsesidig, även om ingen av oss är beredda att erkänna att attraktion öppet. Det är som om det finns ett magnetfält drar oss närmare varandra. Men när våra logiska sinnen märke till vad som händer, det finns en tendens att motstå och försöka hindra det eftersom vi resonera, ”Nej, det är denna person inte min typ, så jag kan inte känna attraktion just nu.”

Jag minns att tala om en viss kille med Erin. Jag sade till henne, ”Ni två är så lika. Han har alla de egenskaper du säger att du beundrar hos män. Du måste hitta honom mycket attraktiv. Om du vill koppla upp någon gång, jag verkligen inte skulle bli förvånad. Jag tror att du två skulle vara bra tillsammans. ”Men Erin sa,” Jag vet, men jag bara inte känner det. Jag är inte attraherad av honom på det sättet alls. ”Först trodde jag det var konstigt eftersom den här killen har många egenskaper som Erin har sagt att hon ville jag hade … och ändå hon känner ingen speciell attraktion till honom. Hon talar sanning. När jag ser dem tillsammans, kan jag säga att det finns ingen gnista.

Å andra sidan, när Erin berättar vilka människor hon naturligt dras till, ibland skrattar jag. ”Den där killen? Verkligen? Hur är det ens möjligt? ”Men det är lika klart att hon talar sanning.

Detta fungerar åt båda hållen. När jag berättar Erin om vissa kvinnor jag lockas till, kommer hon ibland bli förvånad. ”Verkligen? Du gillar henne? ”Hon ska säga. Ibland hon ska påpeka varför en sådan person skulle vara en dålig match för mig, och på en logisk nivå, vi är alltid överens om det. Ändå kvarstår attraktion.

När vi känner en attraktion till någon, det är så lätt att förneka hur vi känner. Våra logiska sinnen bryta igenom och förklara varför vi står inför en dålig match. Hon är överviktig – inget sätt. Han är för aggressiv – inte för mig. Om jag går ut med honom / henne, kommer mina vänner tycker att jag är galen.

Problemet är att när vi vänder ryggen åt dessa känslor, vi också vända ryggen åt sanningen. Känslorna är där, så vi kan lika gärna acceptera dem, sluta fred med dem och försöka förstå dem.

Kanske borde vi sluta förneka dessa naturliga attraktioner och se vart de leder i stället. Kanske är det bättre att släppa våra domar och litar på våra känslor för en förändring.

Vill du tror att andra djur utesluta potentiella partners genom att tala sig ur attraktionen de känner? Har en manlig gorilla stoppa sig själv, ”Jag vet inte. Hon verkar ganska håriga. Och hon inte har rätt midja-höft-kvot. ”

Har kvinnliga gorilla säga, ”Allt som bröst bultande och slet upp gräset … Vem tror han att han är ändå? Mina föräldrar kommer aldrig att acceptera honom, särskilt eftersom han inte är jude. ”

Jag har tillbringat 15 år med en kvinna som jag känner naturligt dras till. Jag ofta kallar henne smeknamnet ”Mate” eftersom det är hur jag känner naturligtvis om henne. Jag behöver inte anledningen till att vi är tillsammans. Det känns bara naturligt rätt för mig. Och hittills har det visat sig förvånansvärt bra i fråga om lycka, ömsesidig tillväxt och en kärleksfull anslutning.

Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att vara i en relation med någon för logiska skäl – där jag övertygad mig själv att det var en bra match, men innerst inne jag bara inte känner att gnista attraktion.
skapa attraktion

Jag vet att det är möjligt att skapa attraktion. Du kan lära dig att göra saker som gör en annan person att känna attraherad av dig. Det finns massor av människor som undervisar hur man gör det i dessa dagar. Men detta är en klok idé?

I tarmen inte du känner att det är något som inte stämmer om att använda taktik och tekniker för att orsaka någon att lockas till dig, någon som annars inte skulle hitta dig attraktiv?

Jag tror att svaret beror på omständigheterna. Försöker du dölja den verkliga dig och projicera en falsk bild som människor lockas till? Eller är du arbetar för att eliminera blocken som hindrar din verkliga attraktionskraft från att komma igenom?

Jag ser visdom i att lära sig att uttrycka oss mer naturligt och autentiskt. Detta kan leda till förhållanden som är naturligt bra för oss, som gör oss lyckliga, och som hjälper oss att växa. Attraktionen är äkta.

Men projicera en falsk bild är fel väg att gå. Detta leder till relationer rotade i lögn, förnekande och bedrägeri. De människor vi locka inte kommer att vara bra matchningar för oss, och vi kommer inte att njuta av den optimala tillväxten som kommer från att hitta en riktig kompis.
Attraktion och sanning, kärlek och makt

Även om din attraktion kretsar kan tyckas att arbeta på en undermedveten, biologisk nivå, är det inte där för att hindra dig eller spåra ur dig. Det tjänar faktiskt ett högre syfte genom att hjälpa dig att bli mer i linje med sanning, kärlek och makt.

Först hjälper attraktion att anpassa dig med sanningen. Attraktion lär dig att släppa taget om lögn och förnekande och att öva acceptans. Kan du prata om dina attraktioner öppet, även om det innebär andra kan förkasta dina inställningar? Skäms du av de du hittar attraktiv? Eller kan du acceptera denna del av dig själv helt och utan dom?

För det andra hjälper attraktion du ansluter med kärlek. Genom att utforska din attraktioner och attraktionskraft, lär du dig att ansluta med det naturligtvis gör dig lycklig. Denna lycka kommer att inspirera alla andra områden i ditt liv. Du har också möjlighet att njuta av en eller flera kärleksfulla relationer. Och du kommer att ha glädje erfarenhet av att ansluta med en partner som finner du naturligtvis lockande precis som du är.

För det tredje, hjälper attraktion du ansluter med kraft. Ett förhållande rotad i attraktion kan fungera som en pelare av oerhörd styrka och tillväxt. Du får lära dig att stå upp för dina önskemål och att sluta be om ursäkt för att vilja vad du vill.

När du skena mot vad naturligtvis lockar dig och försök att ange en relation till andra än attraktion skäl kasta dig ut ur linje med sanningen (genom att öva icke-godkännande), med kärlek (genom att koppla från dina känslor), och med kraft ( genom att lösa för en svagare bindning).

Attraktion är inte den enda viktiga faktorn när det gäller relationer. Med alla medel, anser de logiska aspekter. Bara notera att en relation rotad i ömsesidig attraktion lägger en mycket stark grund.

Gör ditt bästa för att vara sant att dina känslor istället för att försöka resonera dig till något som inte känns rätt för dig. Lyssna på din kropp mer än din sociala villkor. Om du befinner dig i ett förhållande med någon som din kropp inte svarar på din naturliga partner, erkänna att du har gjort ett misstag, och vidta åtgärder för att gå vidare. Om du förnekar din sanna önskningar, kommer du att råna dig själv och din partner enorma möjligheter för kärlek, tillväxt, lycka, och yumminess.

Det finns ingen person i världen du måste hitta för att bli din perfekta partner. Världen är fylld med lämpliga partners för dig. Men det kommer att bli svårt att hitta och locka dem om du leder med ditt logiska sinne. Låt din kropp och dina känslor guidar dig istället. Du kan alltid engagera ditt logiska sinne i efterhand ta reda på hur du fick så förbannat lycklig. ?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *